Skip to main content
Domov

Postavitev kupca v središče in izboljšanje učinkovitosti trženjske funkcije

 

Identificirana področja izboljšav so naši stranki povečala interno in eksterno učinkovitost, ugled trženja znotraj organizacije ter postavila kupca v središče njegovih aktivnosti.

Izziv

  • Vodilni ponudnik energetske oskrbe v državi je želel ovrednotiti trenutno trženjsko funkcijo in opredeliti ključne priložnosti za izboljšave trženjske funkcije z največjim poslovnim učinkom.

Pristop

  • Kvalitativno analizo upravljanja trženjske funkcije: Indigo je pripravil kvalitativno vrednotenje po 4 dimenzijah BSC in primerjavo z najboljšimi praksami.  
  • Opredelitev ključnih izboljšav: Indigo je opredelil glavne vrzeli med poslovno strategijo skupine ter obstoječo trženjsko strategijo. Pripravili smo prioritizacijo opredeljenih izboljšav po področjih glede na poslovni učinek.

Rezultat projekta

  • Stranka je uspešno implementirala predvideni akcijski načrt za zapiranje vrzeli med poslovno strategijo skupine in obstoječo trženjsko strategijo, povečala učinkovitost oddelka in njegov ugled znotraj organizacije.PODOBNI PROJEKTI

Želite izvedeti več?

V kolikor vas zanimajo priložnosti, ki jih ponuja napredna uporaba podatkov, ali pa vam digital spreminja način poslovanja, ste na pravem mestu.
info@indigo-pristop.si 00386 (0)1 2391 200